Design av den framtida motorn för Ferrari-teamet

Postat den
Dela:

Andréa, konsult för agap2 Milan, berättar om sin erfarenhet inom motorsportvärlden.

”För ett Formel 1-fan är det en dröm att få arbeta med ett sådant projekt.”.

Andrea är en ung ingenjör inom mekanisk design som för flera månader sedan anslöt sig till teamen hos HPE Coxa (High Performance Engineering), en specialist på avancerad teknik inom det mekaniska området. Efter ingenjörsstudier med fokus på förbränningsmotorer var Andrea den perfekta personen att följa med en av deras mest prestigefyllda kunder, Scuderia Ferrari, i utvecklingen av deras framtida F1 PowerUnit-motor.

I hjärtat av den italienska motordalen.

HPE COXA grundades 1998 av Piero Ferrari, den sista levande sonen till Enzo Ferrari, med syftet att tillhandahålla tjänster inom avancerad ingenjörs- och precisionstillverkning för motorsport, rymd samt för försvaret. Jag arbetar för närvarande på huvudkontoret i Modena, Italien, i hjärtat av den italienska motordalen, där de stora motorsportsaktörerna är etablerade: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Ducati, Pagani …

Ferraris framtida F1 PowerUnit.

HPE Coxa arbetar för Scuderia Ferrari F1 Team, den gren som ansvarar för tävlingsbidraget för bilar av märket Ferrari. Vi stödjer dem i utformningen av komponenterna i deras framtida förbränningsmotorer som kommer att användas under F1 Grands Prix. Jag måste både designa 3D-modellerna i CreoCAD, en av de mest avancerade mjukvarorna, och designa de mekaniska aspekterna. Mina arbetsuppgifter har utvecklats under projektets gång. Jag har haft möjligheten att ha direktkontakt med Ferrari-ingenjörer och projektledare och att själv designa de nödvändiga komponenterna från grunden.  För ett Formel 1-fan är det en dröm att jobba med ett sådant projekt.

Höga krav och excellens.

Mina största utmaningar är utan tvekan hantering av tid och stress. Motorsport är en krävande miljö där du måste producera de bästa resultaten på kortast möjliga tid. Det är väldigt viktigt att undvika misstag och att vara väldigt fokuserad. Arbetsmiljön är dock helt fantastisk. Teamet som jag utvecklas med består av unga människor men också mycket erfarna profiler från vilka jag försöker lära mig alla hemligheter för att förbättra mina färdigheter och mina kunskaper.