agap2IT Portugal återuppfinner fotbollen!

Postat den
Dela:

Football ISM: Den allra första digitala lösningen för fotbollshantering, utvecklad av Portugals lag.

Klubbar uppkopplade på sina spelare.

Efter ett anbudsförfarande som lanserades av Sporting Club of Portugal 2012, utvecklade agap2IT-teamen den allra första digitala lösningen för hanteringen av fotboll: Football ISM (Integrated Software Management). Denna helt egenutvecklade mjukvaran gör det möjligt för träningscenter och fotbollsklubbar att följa sina spelares idrottsliga, akademiska och personliga framsteg. Carlos är produktchef och leder det här projektet som har mobiliserat 8 utvecklare och en teknisk direktör i nästan två år.

Den mest kompletta lösningen på marknaden.

Fotboll ISM är den enda plattformen på marknaden som på ett så detaljerat och tvärgående sätt kan analysera mycket viktig information för en god hantering av klubbar och träningscenter. Rekryteringen av unga talanger, utvärdering av träning och prestationer under tävlingar, hantering av faciliteter och utrustning, medicinsk, näringsmässig och juridisk uppföljning av spelare … blir data som analyseras och lätt kan konsulteras när som helst. Information som inte nödvändigtvis följts fram till nu, och ännu mindre registrerats av klubbarna.

Bättre hantering av data.

Fotboll är en företagsverksamhet och bör drivas som sådan. Tack vare Football ISM kan information analyseras som en helhet och inte som en serie separata uppgifter. Den juridiska, ekonomiska och administrativa informationen för en klubb är avgörande och måste organiseras. Med Football ISM kan klubbarna bland annat registrera spelarnas alla kontrakt. Verifiering av klausulerna varje månad blir automatisk och underlättar avsevärt spelarnas månatliga betalning och juridiska processer som fortfarande hanteras på ett föråldrat sätt av de stora institutionerna.

En lovande framtid för fotboll ISM.

Den första klubben som antog vår lösning 2016 var naturligtvis Sporting Club of Portugal, en av de mest kända i världen som bland annat kan skryta med att ha tränat Luís Figo och Cristiano Ronaldo. Vi har sedan dess arbetat med klubbar i Brasilien och Nigeria, med spanska klubben Sevilla och klubbar i USA och United Soccer League.

Samtidigt utvecklade vi SportsISM, en produkt som fungerar för alla sporter, inte bara fotboll. Den har redan tagits i bruk av det portugisiska centret för talangutveckling och några spelare som har deltagit i OS i Tokyo använder den redan. I slutet av sommaren 2021 kommer vi att ha en ny medlem i ISM-familjen. Men vi kommer att prata mer om det i en framtida upplaga!