Brabo2: het grootste infrastructuurproject van België

Geplaatst op
Share:

Antwerpen is het toneel van een immens project dat is bedoeld om de infrastructuur van de stad (tramlijnen, wegen…) te optimaliseren. Christophe begon te werken aan het project als tekenaar.

5 jaar lang werkzaamheden in het stadscentrum.

Het project werd gelanceerd door de Vlaamse regering en de stad Antwerpen om de infrastructuur van de stad te verbeteren. Het omvat verschillende contracten: de bouw van een metrostation met een ondergrondse parking in het stadscentrum, de uitbreiding van de tramlijnen (15 kilometer aan nieuwe lijnen) en de vernieuwing van de wegen, verlichtingspalen en verkeerslichten. Het is één van de grootste infrastructuurprojecten in België van de afgelopen jaren. Aangezien het project wordt gerealiseerd in het hartje van de stad, was de grootste moeilijkheid om de werken uit te voeren terwijl het verkeer zo goed mogelijk werd gehandhaafd, zoals gevraagd door de klant.

De tekenaar, de rechterhand van de Senior Projectmanager.

Mijn taak binnen dit project in de afgelopen 5 jaar bestond erin problemen op te lossen die verband hielden met het ontwerp en de wijziging van de plannen voor de bovengrondse voorzieningen: de straatverlichting, verkeerslichten, tramlijnen… Een korte samenvatting van mijn ervaring: ik begon als tekenaar bij het studiebureau van Engie Solutions (partner van het project), en ik eindigde als rechterhand van de Senior Projectmanager bij dezelfde klant. Ik kon mijn competenties zo sterk opvoeren door hard te werken en ik greep alle kansen die de klant mij bood.

Bouwen aan de toekomst.

Dit project was de kans van mijn leven. Het interessantste aspect was de complexiteit. Het was een echte haat-liefdeverhouding. Uiteindelijk zullen jullie het volgende kunnen vertellen aan jullie kinderen, familie en vrienden: “Kijk naar wat ik heb gebouwd samen met alle partners van het project.” Ik werkte aan iets wat nog lange tijd zichtbaar zal zijn. Het project is uniek in zijn soort en ik ben blij dat ik de kans kreeg hieraan mee te werken dankzij Engie Solutions en agap2, die mij hun vertrouwen hebben geschonken. Ik hoop dat ik opnieuw de kans zal krijgen om deel uit te maken van een soortgelijk avontuur.