agap2IT Portugal vindt voetbal opnieuw uit!

Geplaatst op
Share:

Football ISM: De eerste digitale oplossing voor voetbalmanagement, ontwikkeld door de Portugese teams.

Clubs die verbonden zijn met hun spelers.

Naar aanleiding van een aanbestedingsprocedure die werd gelanceerd door Sporting Portugal in 2012, ontwikkelden de teams van agap2IT de eerste digitale oplossing voor voetbalmanagement: Football ISM (Integrated Software Management). Deze software, die volledig intern werd ontwikkeld, biedt opleidingscentra en voetbalclubs de mogelijkheid om de sportieve, academische en persoonlijke evolutie van hun spelers te monitoren. Carlos, Product Manager, beheert dit project waarin 8 ontwikkelaars en een technisch directeur gedurende bijna twee jaar werden gemobiliseerd.

De meest complete oplossing op de markt.

Football ISM is het enige platform op de markt dat veel cruciale informatie op een uiterst gedetailleerde en transversale manier kan analyseren, voor een goed beheer van de clubs en opleidingscentra. De rekrutering van jonge voetballers, de beoordeling van trainingen en prestaties tijdens wedstrijden, het beheer van installaties en uitrusting, medische, voedingsgerelateerde en juridische follow-up van spelers… Al deze gegevens worden geanalyseerd en kunnen gemakkelijk worden geraadpleegd op ieder moment. Deze informatie werd tot op heden niet noodzakelijkerwijs opgevolgd en nog minder in kaart gebracht door de voetbalclubs.

Een beter gegevensbeheer.

Voetbal is een bedrijf en moet als dusdanig worden beheerd. Dankzij Football ISM, kan de informatie in zijn geheel worden geanalyseerd en niet als een loutere reeks losstaande gegevens. De juridische, financiële en administratieve informatie van een club zijn van cruciaal belang en moeten worden georganiseerd. Football ISM biedt clubs, bijvoorbeeld, de mogelijkheid ieder contract van iedere speler te registreren. De maandelijkse controle op de clausules verloopt volledig automatisch en vergemakkelijkt de maandelijkse betaling van de spelers aanzienlijk; de juridische processen worden momenteel vaak nog steeds op archaïsche manier beheerd door de belangrijkste instanties.

Een veelbelovende toekomst voor Football ISM.

De eerste club die onze oplossing omarmde in 2016 was natuurlijk Sporting Portugal, één van de bekendste clubs ter wereld die er prat op kan gaan dat ze Luís Figo en Cristiano Ronaldo heeft opgeleid. Sindsdien werkten we samen met voetbalclubs in Brazilië en Nigeria, alsook de Spaanse club Sevilla en verschillende voetbalclubs in de Verenigde Staten en de United Soccer League.

Daarnaast ontwikkelden we SportsISM, een product dat kan worden ingezet voor alle sporten, niet enkel voetbal. De toepassing wordt reeds gebruikt in het Portugees centrum voor hoge ontwikkeling en bepaalde spelers die deelnamen aan de Olympische Spelen van Tokio hebben de software omarmd. Aan het einde van de zomer van 2021, zullen we een nieuw lid kunnen verwelkomen in de ISM-familie. Maar daar hebben we het graag over in een volgende editie!