Möt Maria, Senior Life Science Consultant på agap2!

Postat den
Dela:

Vi passade på att ställa ett par frågor till Maria, Senior Life Science Consultant på agap2, bland annat om hennes resa som konsult:

Hur kommer det sig att du blev konsult?

Jag har jobbat ca 13 år som fastanställd och när jag gick vidare så var det intressant att testa något i samma riktning men i andra former.

Varför valde du just agap2?

Det var faktiskt agap2 som frågade, och jag tyckte att det lät spännande och valde att satsa på det, har inte ångrat mig!

Vad är ditt nuvarande uppdrag?

Jag har ett mycket spännande uppdrag hos en kund i Uppsala med implementering av SAP i verksamheten på QA. De bästa sakerna med det hela är att jag lär mig så mycket nytt, att projektet går framåt planmässigt och att alla runt omkring mig är jättetrevliga människor.

Vad skulle vara ditt drömuppdrag eller drömföretag att jobba med?

Har jobbat på en hel del olika företag och har några favoriter, men ett stimulerande och spännande uppdrag i ett kunnigt team är drömmen! Sedan är det inte så jätteprioriterat exakt vad man jobbar med, alltid lär man sig något nytt!

Vilken del av din utbildning har du mest haft nytta av på dina uppdrag?

Jag har en relativt bred grundutbildning (civilingenjör i kemi), men det viktigaste i mitt jobb är det man tar med sig från varje nytt ställe, då blir man lite klokare till nästa gång, det är den utbildning som är viktigast.

Vad är det bästa med att jobba på agap2?

Det här är mitt första uppdrag på agap2, men att det är så högt i tak är absolut ett plus! Samt många roliga aktiviteter så att man lära känna sina med-agapare!

Hur spenderar du tiden om du pendlar till jobbet?

Just nu har jag uppdrag i Uppsala och jag bor i Uppsala, förut jobbade jag i Stockholm och då var böckerna en stor tidsfördriv på pendeltågen, har aldrig slukat så många böcker på olika språk som då!

Har du något allmänt life-hack eller ett som gjort ditt jobb lättare?

Att satsa riktigt seriöst på något helt och totalt annat än det man sysslar med annars – det är för mig en bra sak för att må bra på sitt ordinarie jobb.

Vart kan man köpa de godaste bakelserna eller bullarna?

Det ligger ett litet konditori precis utanför kontoret på Riddargatan, där finns de absolut godaste bakelser och kaffebröd jag har smakat.